“Perfect.” Anders kan Nico Rosberg zijn weekend in Barcelona niet omschrijven. De Duitser maakte een goede start vanaf pole en had de race onder controle, met zijn eerste zege van het jaar als resultaat.

“Dit is echt fantastisch”, zegt de glunderende Rosberg op het erepodium, waar hij geflankeerd wordt door zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en zijn landgenoot Sebastian Vettel, die de derde plek pakte voor het team van Ferrari. “Het hele weekend was perfect en de auto deed het super.”

“Het was geweldig om van pole te beginnen en ook eens een keer een goede start te maken, want dat was wel een tijdje geleden”, erkent Rosberg, die de race van dat moment in zijn greep had. Hamilton kwam immers minder goed van zijn plek en werd gepasseerd door Vettel.

Het tempo van Vettel was net wat minder, waardoor Rosberg gelijk een gaatje sloeg. Waar Rosberg en Vettel daarna voor twee stops gingen, ging Hamilton drie keer naar de pits. De kortere, snellere stints hielpen Hamilton nog voorbij Vettel – waarvoor de Brit een compliment kreeg van zijn team – maar Rosbergs voorsprong was dusdanig dat Hamilton hem niet meer kon bedreigen.

Hamilton moet na vier zeges op rij nu dan ook genoegen nemen met een tweede plek, wat hij enigszins schoorvoetend doet: “Ik had een slechte start, met te veel wielspin”, zo stipt hij aan waar het verkeerd ging. “Nico deed ondertussen alles goed”, zo geeft hij de coureur die zijn achterstand in het WK nu tot twintig punten heeft teruggebracht nog een verbaal schouderklopje.

Zorgen om het kampioenschap maakt de titelverdediger zich echter nog niet: “Want het seizoen duurt nog lang en ik sta nog op voorsprong. Over twee weken zijn we in Monaco. Dat wordt een moeilijke race, maar ik heb er zin in”, aldus Hamilton. Rosberg – die in Monaco is opgegroeid – wil nog niet aan die thuiswedstrijd denken: “Dat zien we later wel. Wat mij betreft is het eerst tijd voor een feestje.”