Nico Rosberg eist opnieuw relatief makkelijk de poleposition voor zich op. Voornaamste concurrent Lewis Hamilton komt door technische problemen wederom niet heel ver.

Nico Rosberg deed weliswaar gewoon wat hij moest doen, maar aan het begin van Q3 kwam hij met de schrik vrij. De Mercedes-coureur naderde als eerste de plotseling natte eerste bocht en schoot ervan af. “Dat was wel even een gekke fase in de kwalificatie”, aldus de polesitter. “Het is op een natte baan altijd moeilijk in te schatten welke risico’s je wel en niet kan nemen. Het was erg nat in bocht één, maar ik wist de bolide uit de muur te houden. Het had ook anders af kunnen lopen, kijk maar naar Kevin Magnussen.”

“Daarna werd het natuurlijk weer een stuk makkelijker. Met name mijn laatste ronde was erg goed en snel genoeg voor poleposition.”

Door het wegvallen van Lewis Hamilton bleef een tweestrijd tussen de twee teamgenoten opnieuw uit. Een gelukje misschien voor Rosberg, maar de Duitser is gedreven genoeg om Hamilton op de baan te willen verslaan: “Natuurlijk haalt het iets van de glans van deze polepostion weg. Ik had hem graag op de baan verslagen.”

“Dit is natuurlijk ook niet goed voor het team. Dit mag niet gebeuren en wat dat betreft moeten we echt werken aan de betrouwbaarheid. De weergoden kunnen de race morgen echter weer flink op zijn kop gaan zetten, dus er is voor ons allebei nog van alles mogelijk.”