Nico Rosberg kon zijn pole position alles behalve verzilveren. De Mercedes-coureur was topfavoriet voor de zege in Hongarije. Een knotsgekke Grand Prix gooide roet in het eten, waardoor hij zelfs achter teamgenoot Lewis Hamilton finishte.

Terwijl die uit de pitstraat startte. Met de vierde plaats houdt Rosberg, leider in het kampioenschap, de schade beperkt. “De eerste neutralisatie kwam precies op het verkeerde moment”, stelt de Duitser tegenover Sky. “Daarvoor ging alles prima, maar er kan heel veel gebeuren in een race.” 

“Nu gebeurde er zoiets. Dat kan gebeuren. In de laatste ronde had ik nog een kans om Lewis in te halen. Ik ben heel geïrriteerd dat dat niet lukte. Lewis maakte een foutje, maar het lukte mij niet om hem in te halen.”

Daarvoor reed Rosberg op een andere strategie achter Hamilton. Het was de bedoeling dat hij langs de Engelsman mocht. “Dat vroeg ik niet aan het team. Het team liet mij weten dat hij me er langs zou laten. Dat gebeurde niet. Zulke zaken bespreken we echter intern. Er moet wel over gesproken worden.”

“Nu we de zomerstop ingaan, sta ik nog steeds aan de leiding in het kampioenschap. Een mooie tijd om alles wat er dit weekend gebeurde rustig te overdenken.”