Nee, eigenlijk kwam Nico Rosberg er in de kwalificatie niet aan te pas. Lewis Hamilton is dit weekendje nog een maatje te groot voor de Duitser. Rosberg houdt met de tweede plaats de schade wel beperkt.

Dat komt ook omdat Valtteri Bottas in de derde sector in de fout ging. Ondertussen heeft Rosberg gewoon een goede uitgangspositie voor in de Grand Prix van Rusland. 

“Elke race is nu belangrijk”, stelt Rosberg. “We hebben er nog vier te gaan en die zijn allemaal belangrijk. Lewis is het hele weekend al sneller. Ik werk er hard aan om dichterbij te komen, maar het is nog niet gelukt om dichterbij te komen dan de twee tienden dat het gat nu is.”

“Dat moet ik accepteren”, vervolgt de Mercedes-coureur in Sotsji. “Valtteri ging ook heel snel, dus die moet ik ook in de gaten houden. Het is mooi dat we op de eerste rij staan, want daar vandaan is alles mogelijk.”

“Het wordt in ieder geval een boeiende race. De bandenslijtage valt enorm mee. Het circuit is behoorlijk glad. Dat is heel anders dan de rest van het jaar. Uniek ook. Het is een uitdaging voor de afstelling. Morgen kunnen we een leuke race verwachten.”