Frank Williams wil hem graag behouden en ook Nico Rosberg ziet nog een jaartje Williams wel zitten. Hij legt zich er bij neer dat je in de Formule 1 je kans moet afwachten en niet meteen kunt winnen.De naam van Rosberg werd verschillende keren genoemd in het geruchtencircuit. Mocht Fernando Alonso besluiten te vertrekken bij McLaren, dan zou dat team in Rosberg misschien wel de juiste opvolger zien. ,,Nico is niet te koop”, liet teambaas Williams daarop weten.

Nu reageert de Duitse coureur zelf. ,,Het is altijd fijn als er interesse voor je is, maar ik heb voor volgend seizoen een contract bij Williams. Het liefst zou ik morgen een auto willen besturen waarmee ik kan vechten om de overwinning, maar ook in de Formule 1 is geduld een schone zaak.”

De Williams-coureur is dus tevreden over hoe de zaken ervoor staan. Williams is op de weg terug en die lijn moet volgend seizoen doorgetrokken worden. ,,We zijn al een heel eind op weg met de nieuwe auto. We moeten doorgroeien naar het huidige niveau van BMW Sauber, dat moet ons doel zijn.”

Kortom, Rosberg rijdt ook in 2008 voor Williams? ,,Dat is even zeker als dingen ooit in de Formule 1 kunnen zijn.”

KVN