Nico Rosberg is één van de favorieten voor de zege. Even ongelofelijk als waar, want met de derde startplaats pakt de agressieve aanpak van Williams in Maleisië goed uit. Als Rosbergs racesnelheid net zo goed is als vorige week, zit er misschien wel iets heel moois aan te komen.

Als je na de kwalificatie of de race je zegje mag doen op de persconferentie, dan weet je dat het met de prestaties wel goed zit. De Williams-coureur werd vandaag ’ontgroend’, al in zijn tweede race mocht hij aanschuiven bij de topdrie van de kwalificatie. Een stormachtige entree in de Formule 1 dus, want in Bahrein reed hij al de snelste ronde. Waar gaat dit eindigen?

,,Ik ben erg tevreden over het verloop van de kwalificatie. Het is niet makkelijk om je snel even aan te passen aan de Formule 1 en het team. Maar het gaat steeds beter”, vertelt hij naderhand. Ook voor morgen zijn de vooruitzichten uiterst rooskleurig. ,,In de race zijn we sterker. Misschien zijn we wel het te kloppen team morgen.”

Williams’ technisch-directeur Sam Michael komt superlatieven tekort om de prestatie van de rookie, die nu al een opzichtige gooi naar de titel rookie of the year doet, te omschrijven. ,,Nico is fantastisch, toch? Hij start als derde en had hier voor het weekend begon nog nooit gereden. En dan is de kwalificatie niet ons sterkste punt, want de banden worden pas echt goed in de lange runs.”

KVN