Mercedes-coureur Nico Rosberg baalt een beetje van zijn zevende tijd in de kwalificatie, want er had volgens hem meer in gezeten. “Het had één of twee plaatsen beter gekund”, denkt hij.

Rosberg, die morgen door de gridstraf van Force India’s Paul di Resta overigens als zesde mag vertrekken, vertelt aan het Duitse Motorsport-Total dat zijn kwalificatie niet geheel naar wens verliep: “Ik had problemen met de balans van de auto en kampte met onderstuur. Naarmate de kwalificatie langer duurde, werd het bovendien steeds erger.”

“Erg jammer, want we beschikken dit weekend over een goede auto”, weet Rosberg, die denkt dat hij zonder zijn balansproblemen met zijn teamgenoot Michael Schumacher om diens vijfde plaats had kunnen strijden: “Want het had zeker één of twee plaatsen beter gekund.”

Helaas voor Rosberg koop je daar echter niets voor, maar de Duitser is vastbesloten morgen nog wat goed te maken. “In de race is ons tempo meestal beter dan in de kwalificatie, dus het moet mogelijk zijn om flink wat punten mee naar huis te nemen.”