Met twee totaal verschillende races op zak, een podiumplaats in Australië en een kleurloze race in Maleisië, gaat Nico Rosberg met een positief gevoel naar Bahrein. Volgens de Duitser past het circuit goed bij Williams.De podiumplaats van Rosberg in Australië onderstreepte min of meer de goede vorm waarin Williams al tijdens de wintertests verkeerde. De Grand Prix van Maleisië was echter een stuk minder succesvol en Rosberg reed een kleurloze race in de achterhoede.

,,Het is nogal een extreme start van het seizoen geweest”, zegt Rosberg, terugkijkende op de eerste twee Grand Prix’. ,,We hadden een erg goede start, gevolgd door een domper, maar zo is racen nou eenmaal."

,,Je moet doorgaan en we hebben al veel geleerd van de laatste twee races. We zullen in de aankomende races dan ook progressie boeken.”

Rosberg denkt dat hij bij de aankomende race in Bahrein weer mee kan strijden om de punten. ,,Ik kijk echt uit naar dit weekend. Bahrein is een van mijn favoriete circuits en ik heb hier eerder goed gepresteerd”, zegt de coureur.

,,Vorig jaar hebben we niet alles uit het weekend gehaald, maar daar hebben we van geleerd en we zullen dit jaar beter zijn. We zullen ook sterker zijn na de problemen die we in Maleisië hadden”, aldus Rosberg.

De Duitser denkt dat het asfalt van Sakhir goed past bij de Williams. ,,Het circuit en specifiek het asfalt past beter bij onze auto. We zouden dus geen problemen moeten hebben.”

LP