Nico Rosberg kreeg door de tactische blunder bij teamgenoot Lewis Hamilton de overwinning in de Grand Prix van Monaco in de schoot geworpen, en daar is de Duitser zich terdege van bewust.

“Ik ben heel blij”, reageert Rosberg na de prijsuitreiking in de koninklijke loge in Monte Carlo. “Ik had veel geluk, want Lewis reed geweldig en hij verdiende het ook om te winnen. Maar zo gaat het soms in de racesport.”

De coureur weet maar al te goed dat de strijd met Hamilton verre van beslist is. “Ik geniet er nu van, maar ik moet voor de volgende race hard werken”, aldus Rosberg. “Want Lewis was vandaag sneller.”

Waarom Hamilton tijdens de safety car-fase zijn extra stop maakte, weet Rosberg niet. “Ik heb geen idee waarom hij binnen kwam. Dat soort zaken zijn tijdens de race vanuit de auto moeilijk te beoordelen. Daarna was de herstart op koude banden in elk geval moeilijk.”

Hamilton

Bij Hamilton overheerst uiteraard de teleurstelling – de Brit zette zijn Mercedes in de uitloopronde zelfs even stil, en gunde zich zo een momentje om te herpakken. “Het was niet de makkelijkste race”, zegt hij na afloop.

Van boosheid jegens zijn team, dat de rampzalige beslissing nam hem een tweede stop te laten maken, laat de wereldkampioen niets merken. “Ze doen het al het hele jaar geweldig, we winnen en verliezen samen. We moeten nog maar even bij elkaar gaan zitten om te kijken wat er volgende keer beter kan.”

Hamilton houdt de moed er in elk geval in voor de volgende race, over twee weken in Canada. “Ik ben blij met hoe ik het deed. De volgende race wil ik winnen.”