In 2009 moet het gebeuren voor Nico Rosberg. Of de Williams-bolide blijkt een stuk opgeknapt ten opzichte van 2008 waardoor hij successen kan behalen, of hij gaat naar andere opties kijken. Want in 2010 moet en zal de Duitser een topauto hebben.,,Voor mij is dit een cruciaal jaar”, vertelt Rosberg tijdens een persbijeenkomst van Williams. ,,Vooral omdat ik succes wil hebben in mijn sport – dat is waar ik voor race.”

Hij hoopt dat dat succes met Williams te behalen valt. Maar dan moeten de prestaties van de FW31 wel aanmerkelijk beter zijn dan die van zijn voorganger. ,,Als dat niet zo is, moet ik het nog maar zien. Want in 2010 wil ik in een echte topauto rijden. Op z’n laatst.”

Rosberg wenst met heel zijn hart dat die topauto volgend seizoen Williams heet. ,,Het zou echt iets speciaals voor me zijn om met dit team successen te behalen”, zegt hij. En helemaal onrealistisch vindt hij dat niet. ,,De regelwijzigingen zijn fantastisch voor ons. Je start blanco, net als ieder ander. Het gaat om creatieve ideeën, om ingenieus zijn, om een paar fantastische dingen te verzinnen.”

De glorieuze toekomst met Williams, waar hij al zo lang van droomt, is daarom nog steeds niet uit zijn hoofd verdwenen. ,,Het is goed mogelijk, ik ben hoopvol gestemd.”

JK