Nico Rosberg is een blij man. Logisch, want hij behaalde in Australië zijn eerste podiumplaats. De Williams-coureur werd derde, achter Lewis Hamilton en Nick Heidfeld, na een sterke race. Het was zijn 36e Grand Prix.Rosberg deed het ook in de kwalificatie al goed; daarin werd hij zevende. Op punten in de race had hij dan eigenlijk ook wel gerekend, maar niet op een podium. Door problemen bij anderen én een goede start, lukte dat hem echter toch.

Met name de start heeft hem veel gebracht, meent hij. ,,De kwalificatie had wat beter gekund, maar alles verliep zoals gepland. Na mijn pitstop hoopte ik voor Heidfeld te komen. Het was close, maar het lukte niet. Mijn start was fantastisch en dat hielp zeker. Daarvoor moet ik de engineers bedanken.”

Hij vervolgt met een grote glimlach: ,,Ik ben echt heel blij. Het is geweldig om een podiumplaats te scoren in de Formule 1. Ik heb er alleen wel even op moeten wachten, een jaar of drie.”

,,Maar het is fantastisch dat het nu gelukt is en het is ook leuk voor het team. Zij hebben de hele winter keihard gewerkt, vooruitgang geboekt en het is gewoon geweldig.”

Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima maakte het feestje voor Williams compleet. Hij werd eigenlijk zevende, maar na de diskwalificatie van Honda-rijder Rubens Barrichello eindigde hij als zesde.

PPB