Nico Rosberg is erg blij met hoe de regelwijzigingen uitpakken. KERS is terug, de verstelbare achtervleugel is dit jaar nieuw en de dubbele diffusor is verbannen. Prompt zijn de races een stuk aantrekkelijker.

Zo waren de inhaalacties afgelopen zondag niet te tellen. Het lange rechte stuk in Sjanghai leende zich uitstekend voor de verstelbare achtervleugel en KERS, maar ook op andere delen van het circuit waren er inhaalacties. Dit is ook te danken aan de banden die Pirelli dit jaar levert aan het Formule 1-veld.

Rosberg vindt het heel goed voor de sport dat er in de races van alles gebeurt. “De Formule 1 heeft fantastisch werk geleverd”, stelt hij tegen Autosport. “Hoe gaaf waren de races wel niet? Ze waren fantastisch. Ik heb niemand horen klagen. Links, rechts, door het midden. Overal wordt er ingehaald. De F1 heeft dus heel, heel goed werk geleverd. Dat moet gezegd worden.”

De Mercedes-coureur eindigde in China als vijfde, terwijl hij als vierde startte. Daar hoor je hem echter niet meer over klagen. De Duitser is vooral erg blij met DRS, de verstelbare achtervleugel. “De mensen achter deze sport hebben de F1 van het ene op het andere jaar een stuk opwindender gemaakt. Dat is geweldig voor de fans. We mogen de banden en de achtervleugel daar voor danken.”

“Die achtervleugel is naar mijn idee het beste idee ooit voor deze sport. Net als deze banden. Iedereen bekritiseerde Pirelli, maar ze hebben onze sport leuker gemaakt. Dat is gaaf.”