Lewis Hamilton lijkt zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg momenteel aardig onder de duim te hebben, maar Rosberg is vastbesloten daar binnenkort (weer) verandering in te brengen.

Hamilton en Rosberg lijken dit jaar behoorlijk aan elkaar gewaagd, waarbij het stuivertje wisselen is tussen de Brit en de Duitser: tijdens de eerste vier races had Hamilton de opperhand, maar Rosberg sloeg – mede dankzij twee overwinningen, waarvan één nogal gelukkige – terug in Monaco, Canada en Engeland.

Sindsdien heeft Hamilton het heft echter weer in handen genomen, waardoor de tussenbalans na elf races qua punten ruim in het voordeel van de Engelsman uitvalt. Hamilton staat derde in het kampioenschap met 139 punten en heeft één overwinning, vier verdere podiumplaatsen en vijf polepositions behaald. Rosberg staat ondanks zijn twee overwinningen ‘slechts’ zesde, met 96 punten.

Rosberg, die verder geen podiumplekken heeft behaald en zich drie keer naar pole heeft getraind, vertelt echter aan Sky Sports F1 dat hij verwacht het tij weer te kunnen keren.

“In de eerste plaats heeft Lewis het natuurlijk heel, heel goed gedaan. Niet vreemd ook, aangezien het voor mij altijd al duidelijk was dat hij als teamgenoot een lastige tegenstander zou zijn”, zo prijst hij Hamilton allereerst.

“Wat van mijn kant de laatste raceweekends echter heeft meegespeeld, is dat het daarin voor mij niet allemaal van een leien dakje is gegaan”, voert Rosberg aan. “Ik maak als coureur soms dat soort periodes door, maar ik kom er altijd sterker uit en dan zit ik weer een tijdje in een fase waarin het allemaal goed gaat, zoals begin dit jaar tijdens de kwalificatie het geval was.”

“Helaas hadden we het in die fase van het seizoen – toen ik in de kwalificatie zo sterk was – lastig tijdens de races, maar ik ben er zeker van dat ik uit deze mindere fase kom en weer zo’n goede reeks kan neerzetten”, besluit de vastberaden Rosberg.