Nico Rosberg kon zijn huzarenstukje van de Grand Prix van Monaco in Montréal niet herhalen. De Mercedes-coureur kwam in Canada als vijfde over de streep.

“Meer dan dat zat er niet in”, vertelt Nico Rosberg na afloop. “Ook als mijn race vlekkeloos was verlopen. Ik kon de jongens vooraan niet bijhouden. Mijn team kwam tijdens mijn eerste stop voor een lastige keuze te staan. We maakten ons zorgen over het opwarmen van de warme band, dus kozen we ervoor om nog een run op zachte banden te rijden. Op die manier wilde ik mijn positie ten opzichte van Mark Webber en Fernando Alonso verdedigen.”

“Achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen, aangezien mijn tweede run een stuk langer had kunnen zijn. Ik heb veel punten gepakt en we weten op welke vlakken we ons moeten verbeteren. Toch hebben we, als je kijkt waar we vorige maand stonden, veel sprongen vooruit gemaakt. Het is geweldig dat Lewis Hamilton weer op het podium staat. We gaan de juiste richting op en hebben zin in de race op Silverstone, waar ook de mensen die in de fabrieken in Brackley en Brixworth werken bij zijn.”