Nico Rosberg waarschuwt zijn team Mercedes om haar zaakjes weer op orde te krijgen, om zo te voorkomen dat het op een onoverkomelijke achterstand komt te staan voor de rest van het jaar.

Rosberg eindigde de race in Silverstone op een teleurstellende vijftiende plek en vertelt in zijn video blog op zijn eigen website dat het simpelweg zijn weekend niet was. “Ik had van tevoren nog gehoopt misschien een podiumplek te pakken, maar het was een weekend vol tegenslagen”, spreekt de Duitser.

“De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat het een heel gek weekend werd. De kwalificatie ging om allerlei redenen al niet goed. Met dat in het achterhoofd was de elfde startplaats zo slecht nog niet, maar in de race ging het eigenlijk alleen maar slechter dan op zaterdag. We kwamen simpelweg snelheid tekort en meer dan een teleurstellende vijftiende plaats zat er uiteindelijk niet in.”

Met dit slechte weekend achter de rug, in navolging op de twee voorgaande races waarin hij op afstand van de kop als zesde eindigde, constateert Rosberg dan ook dat Mercedes terrein lijkt te verliezen ten opzichte van haar rivalen: “De andere topteams zitten zo te zien in de lift, dus het is voor ons nu echt zaak om onze zaakjes op orde te krijgen zodat we geen achterstand oplopen.”

Wat in ieder geval positief is, volgens Rosberg, is dat de volgende race op de kalender in Hockenheim is. “Dat is een baan die goed bij onze auto past en het is ook de thuisrace van het team en mijzelf, dus ik kijk er met een optimisch gevoel naar vooruit en zet in op een goed resultaat.”