Volgens Nico Rosberg heeft de goede eerste seizoenshelft van zijn team Mercedes het een stuk lastiger gemaakt voor de renstal om te bepalen wanneer het moet stoppen met het doorontwikkelen van de auto.

Aangezien er in 2014 grootscheepse reglementswijzigingen doorgevoerd worden, stoppen de meeste teams vroeger dan normaal met het doorontwikkelen van hun huidige auto’s, zodat ze hun aandacht volledig op de bolide voor 2014 kunnen richten.

Bij Mercedes was dit aanvankelijk ook het plan, maar nu het team na drie jaar kwakkelen eindelijk echt goed presteert, is die beslissing ineens een stuk lastiger geworden om te maken, zo legt Rosberg uit aan Auto, Motor und Sport.

“We staan inderdaad voor een dilemma”, erkent de Duitser. “Het is namelijk duidelijk dat we dit jaar, ondanks dat we door de banden niet op een constant niveau hebben gepresteerd, wel een forse stap vooruit hebben gezet en ook flink wat successen hebben geboekt.”

“We willen uiteraard graag op dezelfde voet verder, want het is ons doel om met Sebastian Vettel en Red Bull te strijden, dus ik hink op twee gedachten als het gaat om wat voor Mercedes nu het beste is om te doen.”

“Aan de ene kant is het heerlijk om met de beste auto van het hele startveld naar een Grand Prix te komen, waardoor je van tevoren weet dat je een goede kans maakt om de poleposition te pakken en daarna naar de zege te rijden. Dat voelt geweldig en is iets wat we dit jaar uiteraard nog wel vaker willen doen, maar aan de andere kant biedt 2014 ons door de reglementswijzigingen een enorme kans.”

Flexibel
Volgens Auto, Motor und Sport heeft de teamleiding van Mercedes besloten ‘flexibel te blijven zolang er nog wat te winnen valt’, hetgeen volgens Rosberg met de huidige auto ‘sowieso nog het geval is’, ook als deze niet heel veel verder doorontwikkeld wordt.

Teambaas Ross Brawn laat weten dat Mercedes in België en Italië ‘in ieder geval nog één keer met een groot update-pakket’ voor de Mercedes W04 komt. “En afhankelijk van hoe goed we het daarna doen, bepalen we op welke manier we het jaar gaan afmaken.”

Het team van Mercedes heeft in 2013 al drie races gewonnen, waarvan en twee op naam staan van Rosberg. De Duits-Engelse renstal staat tweede bij de constructeurs, terwijl coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vierde en zesde staan in het rijderskampioenschap.