Volgens Nico Rosberg bewijzen zijn recente overwinningen dat hij een betere racer is geworden. Vorig jaar liet hij het tijdens de race vaak liggen ten opzichte van zijn teamgenoot, maar die achterstand zegt hij weg te hebben gewerkt.

Nico Rosberg reed in Oostenrijk eigenlijk onbedreigd naar de zege nadat hij direct bij de start zijn teamgenoot wist te verschalken. Hoewel dat moment hem feitelijk de overwinning opleverde, is Rosberg meer te spreken over de racepace an sich dan over zijn start.

“Ik had een goede start, maar daarna was ik ook in staat een goed tempo te rijden. Dat stemt me het meest tevreden, aangezien ik daar vorig nog wel eens moeite mee had. Ik denk dat ik nu heb gevonden waar ik vorig jaar al naar op zoek was en dat werkt in mijn voordeel”, aldus Rosberg.

Nico Rosberg maakte zich in de slotfase van de race nog wat zorgen om vibraties die zich voordeden bij het wiel rechtsvoor en deelde die zorgen met het team: “Ik vroeg het team om dat in de gaten te houden, maar uiteindelijk bleek het geen groot probleem te zijn. De vibraties die ik voelde werden ‘gewoon’ veroorzaakt door bandenslijtage.”

Hamilton
Lewis Hamilton keek de hele race tegen de achterkant van de auto van zijn teamgenoot aan, machteloos om hem daadwerkelijk te bedreigen. De tijdstraf die hij kreeg voor het overschrijden van de lijn bij het uitkomen van de pitstraat deed hem dan ook geen pijn, aangezien Massa meer dan vijf seconden achter hem zat.

Hamilton meent zelf overigens dat de tijdstraf onterecht is: “Volgens mij ben ik nergens overheen gereden”, vertelt Hamilton na afloop. Hij geeft tevens aan dat de matige start die hem de leiding kostte, veroorzaakt werd door een technisch mankement: “Ik had een probleem met de toeren van de auto. Ik haalde mijn voet van het pedaal, maar de auto gaf nog steeds gas. Het was dus geen ideaal begin van de race, maar we zullen er aan mijn kant van de garage aan werken om dit soort momentjes in de toekomst te voorkomen.”