Tijdens allebei de tussentijdse test van seizoen 2015 kwam Nico Rosberg in actie voor Mercedes en bleef teamgenoot Lewis Hamilton aan de kant. Dat lijkt oneerlijk, maar is het volgens Rosberg niet.

Er zijn in 2015 vier tussentijdse testdagen afgewerkt, gesplitst over twee tweedaagse tests. De eerste daarvan werd na de Grand Prix van Spanje gehouden, de tweede afgelopen dinsdag en woensdag, na de Grand Prix van Oostenrijk.

De regel is dat teams tijdens elk van deze testsessies op één dag een rookie in de auto zetten, wat Mercedes heeft gedaan met Pascal Wehrlein. Op de dagen dat het een vaste kracht mocht inzetten, is Mercedes echter beide keren voor Nico Rosberg gegaan en heeft het Hamilton aan de kant gehouden.

Dat roept uiteraard de vraag op of dat wel eerlijk is, waar Rosberg in gesprek met Autosport antwoordt op geeft: “Het helpt mij wel dat ik heb mogen testen, maar Lewis gebruikt straks toch dezelfde set-up, waar ik hier aan heb gewerkt, dus eigenlijk heb ik gewoon het werk gedaan voor ons allebei.”

“Het team leert bovendien toch veruit het meest van deze testdagen”, benadrukt Rosberg. “Zij steken hier het meest van op, al zijn er wel wat details waar ik het één en ander over heb geleerd en die natuurlijk nuttig voor me kunnen zijn.”

Rosberg reed afgelopen woensdag 117 ronden en klokte daarbij de snelste tijd. “We hadden een vol testprogramma, waarbij we vooral met voorbereidingen op de race in Silverstone bezig zijn geweest en verder wat mechanische dingen hebben uitgeprobeerd”, vertelt hij.

“Ik heb erg veel zin in de Grand Prix van Engeland”, voegt Rosberg daar nog aan toe. “Silverstone is immers een circuit met veel snelle bochten, en daarin is onze auto altijd heel sterk”, besluit de coureur van het toch al dominante Mercedes met een waarschuwing aan het adres van de concurrentie.