Nico Rosberg heeft maar één doel voor het aanstaande raceweekend in Spanje: de zegereeks van Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton doorbreken, zodat hij zijn voorsprong in het WK kan vergroten.

“Elk weekend is belangrijk, maar door zijn recente resultaten is het momentum momenteel met Lewis en ik moet dus zien het tij te keren”, weet Rosberg, die de seizoensopener won, maar daarna drie keer op rij als tweede eindigde achter teamgenoot Hamilton.

“Ik kan er niet omheen: de zege moet hier mijn doel zijn, zodat ik mijn voorsprong in het kampioenschap kan vergroten”, vervolgt de coureur die ondanks zijn recente ‘nederlagen’ nog altijd vier punten voor staat op zijn Britse teammakker.

Hoewel Rosberg het volgens diezelfde Hamilton ‘exceptioneel goed doet’, liet hijzelf zich ontvallen dat hij het gevoel heeft dat hij de afgelopen races niet altijd met Hamilton kon wedijveren omdat ‘de details het verschil maken in zo’n felbevochten strijd als deze en bij mij niet alles perfect is gegaan’. “Maar als ik hier een probleemloos weekend heb, kan ik de rollen omdraaien”, klinkt het zelfverzekerd.