De huidige kampioenschapsleider Nico Rosberg lijkt dit jaar voor het eerst echt om de titel te kunnen vechten en neemt daarbij een voorbeeld aan zijn voormalige teamgenoot Michael Schumacher.

Mercedes-coureur Rosberg had bij het Duits-Engelse team van 2010 tot en met 2012 Michael Schumacher als teamgenoot, de recordkampioen die eerder zeven wereldtitels pakte in dienst van Benetton en Ferrari.

Hoewel Schumacher de successen uit het eerdere deel van zijn loopbaan niet wist te evenaren met Mercedes, aangezien de formatie van 2010 tot en met 2012 niet bijster competitief was, is Mercedes dat inmiddels wél en daar profiteren Rosberg en zijn nieuwe teamgenoot Lewis Hamilton nu volop van.

Na vier races in 2014 gaat Rosberg – dankzij één zege en drie tweede plaatsen – namelijk aan de leiding in het kampioenschap met 79 punten, terwijl Hamilton op vier punten achterstand volgt na het winnen van de laatste drie races.

Van de twee is Hamilton de meer ervaren coureur als het om het strijden om kampioenschappen gaat, want hij was vice-kampioen in 2007, pakte de titel in 2008 en dong ook in 2010 (en op bepaalde momenten gedurende 2012) mee om de kroon.

Rosberg heeft die ervaring niet, maar ziet in recordkampioen Schumacher een voorbeeld van hoe je het beste om een titel kan strijden, zo vertelt hij aan het Duitse RTL: “Zijn grootste kracht is telkens geweest dat hij zich er altijd volkomen in vast beet en met een soort gif in zich reed.”

“Het maakte voor Michael niet uit of hij eerste, tweede of derde was: hij had altijd dezelfde drive, hetzelfde gif in zich. Hij gaf altijd vol gas en dat is wat hem zijn titels heeft gebracht”, aldus Rosberg over zijn oud-teamgenoot, die momenteel nog altijd voor zijn leven vecht.