Nico Rosberg heeft lering getrokken uit het duel met zijn teamgenoot Lewis Hamilton in Bahrein. “Ik heb het gevecht bestudeerd en er veel van opgestoken.”

Ondanks verwoede pogingen slaagde Rosberg er in Bahrein niet in om Hamilton te passeren. “Ik heb er veel van geleerd”, zegt Rosberg. “Vooral over gevechten op de baan. Het komt niet vaak voor dat je in zo’n situatie zit, met strijd in diverse bochten en ronden.”

“Het was een goede ervaring”, vervolgt hij. “Tijdens de race heb ik ervan genoten. Als ik mocht kiezen zou ik liever vooraan wegrijden, maar de kans is groot dat we dit seizoen meer van dit soort gevechten gaan zien. En dat is prima. Dit is racen zoals het hoort.”

Rosberg zegt geen problemen te hebben met de manier waarop Hamilton zich verdedigde, op één moment na. “Hij duwde me iets te snel naar buiten, waardoor het lastig was een ongeluk te vermijden”, verklaart Rosberg. “Daarom zei ik er iets van over de boordradio, maar voor de rest was het een eerlijk gevecht.”

De Mercedes-coureur denkt niet dat hij agressiever had moeten rijden. “Ik ben er voor gegaan”, stelt Rosberg. “Zelfs op momenten dat ik wat verder achter lag, probeerde ik toch binnendoor te duiken. Als ik meer had geprobeerd, zouden we de finish niet hebben gehaald.”