Nico Rosberg troeft in een zeer spannende kwalificatie opnieuw teamgenoot Lewis Hamilton af om de poleposition. Toch wil hij nog niet spreken van een perfect weekend.

“Het is pas een perfect weekend als ik ook morgen de beste ben”, lacht Nico Rosberg desgevraagd. “Maar eerlijk is eerlijk, tot nu toe gaat het heel erg goed. De poleposition is bovendien de best denkbare uitgangspositie voor morgen. Maar uiteindelijk moet het allemaal in de race gebeuren.”

“Een week geleden heb ik bijvoorbeeld laten zien hoe je een perfect weekend niet tot een goed einde moet brengen”, gaat Rosberg verder. “Maar gelukkig weten we nu wat we anders moeten doen. Ik ben van nature een optimistisch persoon, dus ik zal tot het bittere eind voor het kampioenschap blijven knokken. Wat dat betreft ligt de druk ook niet anders dan op andere momenten dit seizoen. Ik ervaar hooguit wat gezonde spanning.”

Die gezonde spanning zal ook Lewis Hamilton ongetwijfeld voelen, maar de Brit zit er tijdens de persconferentie geamuseerd bij. Ondanks de tweede tijd heeft hij zich prima vermaakt: “Het was een hele gave kwalificatie”, meent de kampioenschapsleider. “Nico reed een geweldige tijd, waar ik met kleine foutjes in bocht één en tien niet meer aan kon komen. Maar goed, de race van morgen is lang, het weer en de pitstops gaan een belangrijke rol spelen, dus er kan nog van alles gebeuren.”

“Ik denk dat het publiek ook één van de winnaars van deze kwalificatie is”, licht Hamilton het plezier in zijn kwalificatie verder toe. “Dit is uiteindelijk waar het om gaat. Gewoon naar buiten rijden en knokken om elke duizendste van een seconde. Op deze manier is het alleen maar heel erg leuk als de gaten zo klein zijn. Maar begrijp me niet verkeerd, ik neem geen genoegen met de tweede plaats. Ik wil net als iedereen winnen, dus ik ga morgen de race hard maken.”