Nico Rosberg rekent erop dat de dominantie van zijn team Mercedes zal voortduren in 2015. “Ik denk dat de strijd om de titel weer tussen mijn teamgenoot Lewis Hamilton en mijzelf zal gaan.”

“Zonder ook maar een meter in de nieuwe auto te hebben gereden, durf ik dat wel aan”, stelt Rosberg, die in 2014 achter Hamilton vice-kampioen werd, in interview met de Duitse krant Bild. “Ik zie echt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe jaar.”

“De meeste tegenstand verwacht ik van Red Bull en Williams”, vervolgt de Duitser, verwijzend naar de teams die in 2014 tweede en derde werden. Van de nummer vier Ferrari, waar zijn landgenoot – en viervoudig wereldkampioen – Sebastian Vettel is neergestreken, verwacht hij geen wonderen.

“Ferrari is Ferrari, dus je mag ze nooit afschrijven, maar zonder neerbuigend te doen ben ik er wel vrij zeker van dat Sebastian komend jaar meer tegen de achterkant van mijn auto aan zal kijken dan andersom.”

“Sebastian moet immers eerst nog aan het team wennen, terwijl Ferrari ook niet zomaar in één keer weer vooraan zal meedoen na hoe ze presteerden in 2014. Het heeft ons immers ook vijf jaar gekost om dit niveau te bereiken”, geeft Rosberg aan.

De uitspraken van Rosberg zijn logisch, maar in zekere zin ook wel opvallend. Eind 2014 liet de vice-wereldkampioen immers nog optekenen dat het ‘onmogelijk te zeggen is’ of Mercedes ook in 2015 weer dominant zal zijn en liet hij tevens weten geen enkel ander team bij voorbaat uit te vlakken.