Nico Rosberg wil, bijna twee weken later, toch nog even reageren op een grappig bedoelde uitspraak die zijn landgenoot Sebastian Vettel in Singapore deed: “Wat hij daar zei, was onbehoorlijk.”

Kampioenschapsleider Sebastian Vettel wist de Grand Prix van Singapore op dominante wijze te winnen, achter het stuur van zijn razendsnelle Red Bull RB9.

Toen Vettel na afloop werd gevraagd hoe het komt dat Red Bull zo’n enorme voorsprong heeft weten te nemen op haar concurrenten, gaf de Duitser het volgende antwoord: “Terwijl de rest op vrijdag al vroeg het circuit verlaat om hun ballen in het zwembad te hangen, zijn wij nog hard aan het werk.”

Vettel bedoelde het grappig en wilde ‘niemand te kort doen’, zo benadrukt hij ook nu maar weer, maar Rosberg maakt in gesprek met Auto, Motor und Sport tóch nog even duidelijk dat Vettels opmerking hem ‘in het verkeerde keelgat is geschoten’.

“Die opmerking van Sebastian was zeer ongepast”, vindt Rosberg, die het daarbij niet over het ‘ballen-gehalte’ van Vettels uitspraak heeft, maar zich er juist aan stoort dat Vettel heeft geïnsinueerd dat bij andere teams niet hard wordt gewerkt: “Mijn jongens werken namelijk keihard”, zo neemt Rosberg het voor ‘zijn’ Mercedes-manschappen op. “Het is echt ongelofelijk hoe toegewijd ze zijn.”

Respect
Vettel, zo stelt Rosberg verder, kan sowieso beter zijn mond houden over de werkwijze van andere teams. “Hij weet helemaal niet hoeveel werk wij in verhouding tot Red Bull verzetten, dus kan dergelijke vergeklijkingen ook niet maken.”

“Daarnaast zou Sebastian er goed aan doen wat meer op zichzelf te letten in plaats van aan mijn ballen te denken”, vervolgt Rosberg. “In Singapore verloor hij immers nog bijna zijn poleposition door zich op anderen te concentreren in plaats van op zichzelf”, haalt de Mercedes-rijder aan. “Als ik hem daar nog had verslagen, had ik mooi in mijn vuistje gelachen.”

Volgens Rosberg moet Vettel überhaupt eerst even nadenken alvorens dergelijke dingen te zeggen. “Hij loopt het risico dat hij op deze manier het respect van de andere coureurs verliest, en dat zal ik hem ook persoonlijk nog wel zeggen.”

Behalve Rosberg heeft ook McLarens Jenson Button aanstoot genomen aan Vettels opmerking. “Het was niet fair van Sebastian om dat te zeggen. Bovendien: hij wint dit jaar dan wel met gemak de titel, maar moet niet vergeten dat het in 2014 zomaar anders kan zijn.”