Nico Rosberg heeft een enerverende openingsdag achter de rug in België. De Duitser toonde in beide sessies aan snel te zijn, maar een klapband deed zijn lach kortstondig verdwijnen. Lewis Hamilton weet onderwijl dat hij aan de bak moet om het Rosberg moeilijk te maken.

“Het is goed om weer in de auto te zitten en op de baan te zijn”, trapt Nico Rosberg een open deur in als hij terugblikt op zijn vrije trainingen. “Onze auto lijkt hier opnieuw snel. Ik ben zelf in ieder geval tevreden met mijn snelheid.”

In de tweede vrije training, op het moment dat hij de snelste tijd van de sessie al had genoteerd, ging het flink mis voor Rosberg. Zijn rechterachterband spatte uit elkaar, maar gelukkig bleef een contact met de muur hem bespaard. “Dat was wel even een hachelijk moment”, aldus Rosberg. “Het bezorgt je een verschrikkelijk gevoel als een dergelijk incident zich voordoet op het moment dat je 300+ kilometer per uur rijdt.”

“Ik was ervan overtuigd dat ik in de muur zou belanden. Een impact bleef echter uit, maar dat was gewoon puur geluk hebben. We moeten samen met Pirelli uitzoeken wat er is gebeurd en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.”

Hamilton
Lewis Hamilton moest de hele dag zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot en na afloop van de trainingen is hij niet te beroerd dat ook uit te spreken: “Nico is erg snel, dus ik heb vanavond flink wat werk te doen.”

Ondanks de tweede plaats is Hamilton redelijk gelukkig met hoe zijn dag is verlopen: “Het was in ieder geval gaaf om op een warme, droge baan te rijden. Dat maakt het zoveel mooier om door al die vloeiende bochtencombinaties te rijden. De auto voelde bovendien goed aan en het was net of er nooit een zomerstop is geweest, zo gemakkelijk kwam ik weer in mijn ritme.”

Hamilton geeft aan blij te zijn dat Nico Rosberg ongedeerd is gebleven bij zijn ongelukkige schuiver, maar geeft eveneens te kennen dat hij zich geen zorgen maakt over of hem hetzelfde kan gebeuren: “Het team zoekt samen met Pirelli uit wat er misging. Ik maak me er ondertussen niet al te druk om. Ik vertrouw op mijn materiaal.”