Nico Rosberg mag zich morgen voor de zevende keer op rij voor teamgenoot Lewis Hamilton op de startrij opstellen, al staat Hamilton daarbij dit keer wel direct achter Rosberg, op P2.

In tegenstelling tot in de vorige twee Grands Prix het geval was, hoeft Hamilton dit keer niet van ver terug te komen, maar het feit dat hij zich achter pole-man Rosberg als tweede kwalificeerde, lijkt hem alsnog niet erg tevreden te stellen.

Tijdens de FIA-persconferentie toont Hamilton zich zichtbaar teleurgesteld. De Engelsman had niet voor de eerste keer dit jaar last van een remprobleem en baalt daarvan: “De remschijf linksvoor was overhit en daardoor trok de auto naar links of rechts”, mompelt hij dan ook.

“Er was niets wat ik kon doen om het op te lossen en ik moest de rembalans verder naar achteren verschuiven vanwege het probleem, waardoor ik enorm veel tijd verloor in de eerste bocht”, haalt de coureur die inderdaad moeite had met La Source aan.

Teamgenoot Nico Rosberg zit ondertussen met een grijns van oor tot oor in de persconferentie. “Ik ben erg blij, het ging fantastisch”, glundert hij. “De engineers hadden hun werk goed gedaan, dus de auto voelde goed aan.”

“Qua omstandigheden was het niet zo ingewikkeld als hier vaak het geval is: de omstandigheden waren de hele sessie lang geschikt voor intermediates”, meldt de coureur die voor zijn gevoel vooral veel tijd won in Eau Rouge: “Want daar kon ik er echt voor gaan.”

Ondanks zijn vreugde tempert Rosberg de verwachtingen nog wel door te benadrukken dat ‘het pas zaterdag is en ons nog een lange race wacht’. “Maar onze auto is hier wel heel goed”, besluit de coureur van het team dat twee tellen los was van de rest.