Zonder enige vorm van dreiging kon Nico Rosberg vandaag naar de overwinning in Hockenheim ‘cruisen’. De in Monaco woonachtige Duitser won ook deze thuisrace. Dit keer zonder al te veel moeite.

Lewis Hamilton startte immers achteraan het veld en Mercedes heeft van andere auto’s eigenlijk nooit wat te duchten. Dat bleek vandaag opnieuw: Valtteri Bottas reed een ijzersterke race, maar kwam geen moment in de buurt van Rosberg. 

Rosberg verstevigt door de zege zijn leidende positie in het wereldkampioenschap weer, die na zijn uitvalbeurt was geslonken tot vier punten. Nu bedraagt zijn voorsprong op Hamilton veertien punten.

“Dit is fantastisch”, jubelt Rosberg op het podium in Hockenheim. “Het geeft echt een ongelooflijk goed gevoel om thuis te winnen. Het is echt heel speciaal en ik wil de supporters bedankt voor de steun die ze ons dit weekend hebben gegeven. Echt geweldig. Heel veel dank.”

“Het ging vandaag heel goed, waar ik natuurlijk heel blij mee ben. Vanavond gaan we deze zege echt vieren. Hopelijk doen de supporters dat ook. We moeten proberen het gevoel dat ontstond na het winnen van het wereldkampioenschap vast te houden.”

“Volgende week is de race in Hongarije al. Ik ben Mercedes heel dankbaar voor de auto die ze ons hebben gegeven. Het is echt een genot om in deze wagen te rijden. Hongarije gaat ook mooi worden.”