GP2-kampioen Nico Rosberg is in 2006 de jongste coureur op de Formule 1-grid. Ondanks enkele tests heeft de 20-jarige coureur nog maar weinig Formule 1-ervaring. Dat betekent echter niet dat hij slecht voorbereid van start gaat, een uitgebreid testprogramma moet hem klaarstomen voor zijn eerste seizoen.
Iedereen heeft wel een mening over het feit dat de Formule 1 de V10-motoren inruilt voor V8-krachtbronnen. De Duitse Williams-coureur ziet de overgang naar de achtcilinders niet als een nadeel. ,,Dit maakt de overstap van de GP2 naar de Formule 1 wat makkelijker, vooral psychisch. Dat neemt niet weg dat het er in Bahrein heel anders aan toegaat als bij de tests in Jerez. In Bahrein gaat ook de hitte een rol spelen”, vertelt hij bij de presentatie van de nieuwe Williams in Grove.

In eerste instantie was Williams helemaal niet geïnteresseerd in de diensten van Rosberg. Scott Speed, dat was de coureur die veel indruk had gemaakt op Frank Williams. Totdat technisch-directeur Sam Michael in het weekend van de Spaanse Grand Prix de teambaas attendeerde op Rosberg. Aan Speed werd totaal niet meer gedacht.

De rest van het verhaal is bekend: op 12 maart maakt Rosberg in Bahrein zijn Formule 1-debuut. ,,Ik kijk uit naar de eerste race. Ik voel me hier thuis en heb veel vertrouwen in de auto. Dat is erg belangrijk.” Extra druk voelt hij niet, ook niet omdat hij rijdt voor een team met grote uitstraling. ,,Dat is best speciaal, maar je moet jezelf altijd bewijzen. Onder wat voor omstandigheden dan ook.”

Het vertrouwen is er bij Rosberg. ,,Ik geloof in mezelf en hoop aan de vooravond te staan van een mooi seizoen. Eigenlijk kan ik niet wachten tot ik mag gaan testen met de nieuwe auto. Dan krijgen we een goede indicatie van hoe we er echt voorstaan.”

KVN