Hoewel de rivalen van het in 2014 dominante Mercedes vrezen dat de hegemonie van het Duits-Engelse team in 2015 voortduurt, is Mercedes-coureur Nico Rosberg op zijn hoede: “De rest zit niet stil.”

Volgens onder meer Red Bull-teambaas Christian Horner en Ferrari’s voormalige kopstuk Marco Mattiacci is het niet uitgesloten dat Mercedes volgend seizoen nog net zo’n grote voorsprong heeft als in 2014, of deze misschien zelfs wel weet uit te bouwen.

Mercedes-coureur Rosberg – achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton de vice-kampioen van afgelopen jaar – zou dat uiteraard verwelkomen, maar ten overstaan van Motorsport-Total heeft de Duitser aangegeven dat hij er hoe dan ook niet bij voorbaat al op rekent.

“De concurrentie vooraan het veld is erg fel”, verklaart hij. “We zagen tijdens de slotrace in Abu Dhabi bijvoorbeeld al dat het team van Williams erg dicht bij ons in de buurt wist te komen, en de andere teams zitten komende winter natuurlijk ook niet stil”, weet de Duitser.

Op de vraag of Mercedes in 2015 net zo dominant zal zijn als in 2014, moet Rosberg het antwoord dan ook schuldig blijven. “Dat is onmogelijk te zeggen”, reageert de coureur die los daarvan wel benadrukt dat Mercedes uiteraard wel van haar eigen kracht overtuigd is: “We hebben een sterk team.”