Nico Rosberg werd onaangenaam verrast door een klapband aan het eind van de tweede vrije training. Hij besluit de dag wel met de snelste tijd.

“Bij 320 kilometer per uur is het niet fijn wanneer je band opeens klapt”, stelt Rosberg, die tot zijn opluchting verder niets raakte en ongedeerd bleef bij het incident. “Maar de auto heeft wel veel schade.”  

Op de televisiebeelden is te zien dat een draad uit de band al eerder in de ronde los kwam te zitten, waarna het in de snelle sectie Blanchimont helemaal mis ging.

“Het is niet verstandig te gissen naar de oorzaak”, verklaart Rosberg. “Ik heb de beelden zelf niet gezien. Ik voelde het in ieder geval totaal niet aankomen. Tot dat moment ging het nog voorspoedig.”

Lewis Hamilton maakt zich geen zorgen om de werkzaamheden weer te hervatten. “Het zal worden onderzocht en opgelost. Daar denk je verder niet meer aan. Je gaat gewoon naar buiten en hoopt op het beste”, zegt hij.

De kampioenschapsleider verwacht een spannende strijd dit weekend. “Red Bull en Ferrari lijken dichterbij te zijn gekomen”, constateert hij. “Het belooft een mooi gevecht te gaan worden.”