Nico Rosberg geniet vooralsnog van de dominante positie van zijn team Mercedes en denkt dat het Duits-Engelse team een mooi jaar kan hebben, ook al rekent hij zich nog niet rijk.

“Het voelt heerlijk om de wetenschap te hebben dat onze auto goed genoeg is om stelselmatig polepositions te pakken en races te winnen”, vertelt Rosberg, die de seizoensopener in Australië op zijn naam schreef, aan het Duitse Sport Bild.

Dat Rosberg en Mercedes in Australië bovendien zó dominant waren dat ze – ondanks een safety car-fase – 25 seconden los waren van de rest, maakte het voor Rosberg extra mooi: “Ik weet nu eindelijk hoe Sebastian Vettel zich vorig seizoen telkens gevoeld moet hebben als hij weer eens met een halve minuut voorsprong als eerste over de streep kwam”, grapt Rosberg.

Ondanks de dominante zege en de overtuiging dat het een heel goed jaar kan worden voor Mercedes en hemzelf, wil Rosberg niet te zeer op de zaken vooruit lopen. “Want je mag Red Bull nooit uitvlakken”, weet hij. “Dat ze in Australië – ondanks hun probleemrijke voorseizoen – toch zo sterk waren, had niemand verwacht en laat wel zien dat we niet mogen verzaken.”