Nico Rosberg heeft zichzelf de rol van jager toebedeeld in zijn titelstrijd met teamgenoot Lewis Hamilton en gaat in de laatste drie races ‘vol op jacht’ naar het kampioenschap.

Rosberg staat tweede in het WK, zeventien punten achter zijn Mercedes-teammakker Hamilton. Met nog honderd punten te vergeven is er echter nog niets verloren voor Rosberg, dus de Duitser maakt zich nu op voor een slotoffensief.

“Ik heb me dit jaar – ondanks dat ik aan kop van het kampioenschap heb gestaan – sowieso nooit de prooi, maar altijd de jager gevoeld, dus ik blijf vol op jacht naar de wereldtitel”, verklaart Rosberg in gesprek met het Duitse Sport Bild.

De ambitie van de 29-jarige is om in wat nog resteert van seizoen 2014 ‘vol in de aanval te gaan’, hetgeen volgens hem prima mogelijk is nu Mercedes de constructeurstitel definitief op zak heeft.

“Als het straks in de laatste drie races hard tegen hard gaat, kan ik het me daardoor bij twijfel veroorloven meer aan mijn eigen belang dan het teambelang te denken”, denkt de coureur die al – ietwat plagerig – heeft verklaard dat de nog volgende circuits in Austin, São Paulo en Abu Dhabi tot zijn favorieten behoren.