Nico Rosberg moest na de zomerstop in de races met regelmaat zijn meerdere erkennen in zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton, maar Rosberg is er zeker van dat hij de Brit in 2015 weer vol partij kan bieden.

Na de zomerstop wist Rosberg nog maar één Grand Prix te winnen, terwijl Hamilton nog eens zes zeges aan zijn totaal mocht bijschrijven. In de zes races uit de tweede seizoenshelft waarin beide Mercedes-rijders de finish wisten te halen, wist Rosberg bovendien maar eenmaal voor Hamilton over de streep te komen, wat Hamilton – die sowieso meer races won, met een totaal van elf tegen vijf – de terechte kampioen maakt, zo geeft ook Rosberg toe.

Hoewel hij zijn teammakker de credits geeft die hem toekomen, benadrukt Rosberg in gesprek met het Oostenrijkse Sportwoche echter dat ‘succes in de sport altijd van korte duur is’. “Als race-winnaar weet ik dat de mooie momenten nooit heel lang duren”, haalt de coureur aan die aangeeft dat nederlagen – zoals hoe hij de titelstrijd verloor van Hamilton – ook snel verwerkt worden: “Ik ben er alweer overheen”, stelt de Duitser.

“Ik was direct na de nederlaag in de seizoensfinale natuurlijk heel teleurgesteld, maar het was een geweldige ervaring om met Lewis om het kampioenschap te strijden”, vervolgt Rosberg in interview met Auto Bild, waarbij hij beklemtoont na de winter sterker terug te komen. “Want ik heb veel geleerd en weet wat ik moet verbeteren. Het gaat tussen Lewis en mij sowieso om details, en dat zal ik in mijn voordeel laten werken.”