Nico Rosberg mag morgen voor de derde race op rij van poleposition vertrekken. De eerste twee keer kon hij zijn eerste startplaats niet verzilveren, en volgens Rosberg wordt dat ook morgen moeilijk.

Het woord onmogelijk wil Rosberg niet in de mond nemen, maar het is duidelijk dat de Mercedes-coureur niet op de zege rekent: “Het gaat een moeilijk verhaal worden”, vertelt hij aan ESPNF1.

“Als er één circuit is waar de poleposition het verschil kan maken, dan is het Monaco wel, maar de hoge bandenslijtage blijft toch een groot probleem voor ons. Ik denk wel dat we er steeds beter in worden de banden te managen, maar we hebben toch nog veel vraagtekens voor de race van morgen”, geeft Rosberg aan.

“We gaan uiteraard proberen er het beste er van te maken en misschien pakt het wel goed uit, want je kunt altijd positief verrast worden, maar het blijft simpelweg een struikelblok voor ons”, zo toont de Duitser zich realistisch, waarbij hij ter illustratie nog maar eens aanhaalt dat hij twee weken geleden in Spanje ook van pole mocht vertrekken maar uiteindelijk op zeventig seconde van de winnaar over de streep kwam.