Nico Rosberg moest in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein opnieuw het onderspit delven – niet alleen ten opzichte van teamgenoot Lewis Hamilton, maar ook tegen Sebastian Vettel Dat kwam volgens Rosberg zelf doordat hij niet goed in zijn ritme zat.

In Q2 besloot Rosberg met het oog op de race banden te sparen en liet hij een setje gebruikt rubber onder zijn W06 zetten. “Ik dacht teveel aan de race en heb de snelheid van Sebastian onderschat”, legt de Duitser uit. “Omdat ik Q2 op gebruikte banden reed, kwam ik niet in mijn ritme.”

Omdat Rosberg ook Q3 op oude banden begon, had hij aan het einde maar één rondje op nieuwe Pirelli’s. “Toen zat ik er dus ook nog niet goed in”, zegt hij. “Dat is wat er vandaag mis ging.”

“Ik ben heel teleurgesteld dat Sebastian me heeft verslagen”, besluit de Mercedes-coureur. “Als ik tweede was geworden, was de schade nog beperkt gebleven, maar dit is gewoon verre van ideaal.”

Hamilton

In de andere Mercedes-garage hangt na afloop van de kwalificatie uiteraard een aanmerkelijk positievere stemming. Hamilton voelt zich “heel blij” na het behalen van de tweeënveertigste pole position uit zijn carrière. “Ik weet niet of ze perfect waren, maar ik heb goede rondjes gereden. Ik ben heel blij met het beest onder me”, zegt de wereldkampioen liefkozend over zijn auto.

De coureur blikt kort vooruit op de race: “Ferrari is dit weekend heel snel, en het zal moeilijk worden ze te kloppen”, geeft Hamilton toe. “We gaan er alles aan doen om de banden zo lang mogelijk mee te laten gaan”, verklaart hij zijn strijdplan. “We verkeren in een goede uitgangspositie. Ik heb zin in het gevecht.”