Sauber-rijders Sergio Pérez en Kamui Kobayashi stellen dat ze vandaag tot Q3 hadden kunnen doordringen, mits er aan het eind van Q2 geen gele vlaggen hadden uitgehangen.

“We waren heel dicht bij een plekje bij de beste tien, maar ik moest helaas inhouden vanwege de gele vlaggen”, verhaalt de uiteindelijk als twaalfde gekwalificeerde Pérez.

“Erg jammer, maar het goede nieuws is dat we op deze manier wel een setje banden extra over hebben voor morgen”, zo bekijkt de Mexicaan het van de positieve kant. “Voor mij wordt het hoe dan ook een interessante wedstrijd, aangezien ik gisteren niet zoveel lange runs heb kunnen doen als ik had gewild.”

Teamgenoot Kobayashi eindigde een plaatsje achter Pérez, op de dertiende plek. “Als ik niet had moeten afremmen vanwege de gele vlaggen, had ik makkelijk tot Q3 kunnen doordringen, dus dit is erg teleurstellend”, beklaagt hij zich.

Ook Kobayashi blijft het ondanks zijn teleurstelling echter van de positieve kant te bekijken: “We wisten onze auto van Q1 naar Q2, wat erg fijn was. Daarnaast is dit een circuit waarop je kunt inhalen en de race is bovendien altijd een verhaal op zich.”