Sauber-coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson zijn grotendeels tevreden met hoe hun eerste seizoenshelft is verlopen. In de tweede helft hoopt het duo wel weer vaker om de punten mee te doen.

“De meeste doelen die we onszelf voor de eerste seizoenshelft haddden gesteld, hebben we gehaald”, constateert Nasr, die denkt dat Sauber ‘het maximale’ uit haar mogelijkheden heeft gehaald: “Zeker in de eerste paar races. We hebben daarin belangrijke punten gescoord.”

Nasr noemt de seizoensopener in Australië – zijn debuutrace, waarin hij als vijfde finishte – als hoogtepunt. “Dat was heel speciaal, zowel voor mijzelf als het team. Ook Monaco was echter mooi. De auto was daar moeilijk te besturen, maar ik gaf alles en werd toch negende.”

Teamgenoot Ericsson wijst ook naar de race in Melbourne als mooiste moment uit het eerste halfjaar. Na een puntloos debuutseizoen met Caterham in 2014, scoorde hij in Australië zijn eerste punten. “Dat gaf een geweldig gevoel, al heb ik ook genoten van mijn gevecht met Felipe Massa in Canada.”

Over het algemeen blikt ook Ericsson terug op een positieve eerste seizoenshelft, al vindt de Zweed het jammer dat hij en het team ook ‘enkele kansen hebben laten liggen’. “Maar zo gaat het soms, en daar leer je dan ook weer van. Het kan altijd beter.”

Tweede helft
Na de goede start is Sauber sowieso wat afgezakt, want het team heeft nog niet veel doorontwikkelingen gebracht voor haar C34-bolide. In België krijgt het Zwitserse team echter een sterkere Ferrari-motor, terwijl het team zelf in Singapore met een aanzienlijke upgrade komt voor de auto.

“Ik kijk daar echt naar uit”, vertelt Ericsson. “Het geeft vertrouwen dat die updates eraan komen. We willen in de tweede helft van 2015 dan ook weer in een positie zitten om net als in de openingsraces steevast mee te kunnen doen om de punten.”

Nasr erkent dat Sauber wat is afgezakt bij de constructeurs en denkt dat het moeilijk wordt plekken terug te winnen. “Maar de updates zullen ons ongetwijfeld sterker maken”, stelt ook de Braziliaan, die net als zijn teamgenoot al de zekerheid heeft dat hij ook in 2016 weer voor Sauber zal racen.