Het team van Sauber maakt geen haast met het vullen van de stoeltjes die het voor 2013 in de aanbieding heeft. Dat verklaart bestuursvoorzitter Monisha Kaltenborn.

In gesprek met Pitpass vertelt Kaltenborn dat de Zwitserse renstal geen haast heeft met het maken van beslissingen aangaande de rijdersbezetting voor 2013.

Saubers huidige coureurs, Sergio Pérez en Kamui Kobayashi, hebben allebei een aflopend contract op zak. Gevolg hiervan is dat er over hun toekomst gespeculeerd wordt. Dit in de zin dat zij zelf met andere teams in verband worden gebracht, maar aan de andere kant ook in de zin dat andere coureurs aan Sauber worden gekoppeld.

Kaltenborn laat echter blijken dat ze zich niet wil laten opjagen door berichten in de media. “Als je als team een competitieve bolide hebt, zoals bij ons het geval is, dan zijn er altijd veel coureurs die met je renstal in verband willen worden gebracht, maar wij hebben geen haast met dit soort beslissingen”, verklaart Kaltenborn.

De Oostenrijkse neemt verder nog de tijd om de recente prestaties van Kobayashi te verdedigen. “Ik denk dat hij het in het begin van het jaar heel goed heeft gedaan, terwijl hij de laatste paar races helaas wat pech heeft gehad.”

“Het is nog te vroeg om te voorspellen hoe het jaar in zijn geheel voor hem gaat uitpakken, maar het is zeker niet zo dat hij aan een slecht seizoen bezig is”, benadrukt Kaltenborn, die verder alleen de manier waarop Kobayashi in Silverstone drie van zijn monteurs aanreed als een fout aanwijst.

Kobayashi’s teamgenoot Pérez laat op zijn beurt optekenen dat hij zo langzaamaan over zijn toekomst wil gaan nadenken. “Ik denk dat ik me daar binnenkort maar eens over moet buigen”, zegt de Mexicaan. “Ik moet mijn opties op een rijtje gaan zetten en aan de hand daarvan zal ik een beslissing maken.”