Sauber is nog zoekende in Abu Dhabi. Coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson kwamen tijdens de vrijdagtrainingen niet in het stuk voor op het Yas Marina Circuit.

Felipe Nasr was vijftiende in de eerste training, waarna hij in de tweede sessie terugzakte naar P17. Volgens de Braziliaan komt dat omdat Sauber verkeerd inspeelde op het temperatuurverschil tussen beide trainingen. “In VT1 was het uiteraard warmer dan tijdens de tweede training, die in de namiddag begon. Ik denk dat we daarbij niet de juiste kant op zijn gegaan met de set-up wat betreft het inspelen op de koelere omstandigheden.”

“Het kan dus zeker nog beter wat betreft het op de juiste manier aan de praat krijgen van de banden”, vervolgt Nasr, die zich troost met de gedachte dat ‘het pas vrijdag is’. “Dus we moeten gewoon goed naar de data kijken, zodat we de situatie beter begrijpen.”

Teamgenoot Marcus Ericsson was in beide trainingen langzamer dan Nasr, met P17 en P18 als klasseringen. “Het was geen eenvoudige dag”, resumeert hij. “We hebben een aantal verschillende set-ups uitgeprobeerd vanwege de uiteenlopende temperaturen. Met name in VT2 was het lastig een afstelling te vinden waar ik me goed bij voelde. We hebben dus nog wat huiswerk te doen om ervoor te zorgen dat we zaterdag beter voor de dag komen.”