Na een reeks van vier races waarin het punten pakte, lukte het Sauber in Japan niet om te scoren. In het Russische Sotsji hoopt de Zwitserse formatie dat wel weer te doen, met haar verbeterde C34-bolide.

In Hongarije, België en Italië sleepte Marcus Ericsson punten in de wacht met de ‘originele’ Sauber C34, waarna zijn teamgenoot Felipe Nasr in Singapore een puntje pakte met een flink geüpdatete versie van de bolide. Volgens beide coureurs valt er nog meer uit de verbeterde Sauber te halen, maar moet er wel hard gewerkt worden om het nulresultaat uit Japan weg te poetsen.

“We zullen tijdens het weekend in Sotsji verdergaan met het evalueren van de aerodynamische updates”, vertelt Nasr, die nog niet eerder met een Formule 1-auto in Rusland heeft gereden, maar het Sochi Autodrom wel al kent uit de GP2. “Ik bewaar er goede herinneringen aan. Het is een mix van een stratencircuit en een normale baan en het is belangrijk om er over een goede rembalans en veel tractie te beschikken”, weet hij.

Ericsson heeft al wel Formule 1-kilometers gemaakt in Sotsji. “Ik reed er in 2014 mijn laatste race van het jaar voor Caterham. De kwalificatie was niet slecht en de race ging ook wel aardig. Hopelijk verloopt mijn tweede bezoek dus ook positief, nu met Sauber. We zullen hard moeten werken om het maximale te halen uit de updates die we in Singapore hebben geïntroduceerd, maar we mikken daarbij uiteraard wel weer op een puntenfinish.”