#Sauber neemt Kobayashi in bescherming

04-08-2012 | Door: Daan de Geus
Kamui Kobayashi lijkt het dit jaar moeilijker te hebben dan in zijn eerste twee seizoenen en het onderspit te delven ten opzichte van teamgenoot Sergio Pérez, maar Saubers ceo Monisha Kaltenborn weerspreekt dat de Japanner aan een minder jaar bezig is.

"Ik weet niet zeker of het wel zo is dat Kamui - ten opzichte van Sergio - minder is gaan presteren", luidt het antwoord van Kaltenborn op de stelling van Formula1.com dat dat zo is.

"Ik denk dat zijn resultaten voor een vertekend beeld zorgen. Kamui heeft namelijk gewoon goed gereden, maar helaas veel pech gehad. Er waren tot twee keer toe namelijk problemen met zijn auto in de kwalificatie, terwijl Sergio geen problemen heeft gehad."

"Daarnaast speelt het nog mee dat we Sergio een paar keer, zoals in Maleisië, op een riskante strategie hebben gezet die goed heeft uitgepakt en hem aan goede klasseringen heeft geholpen. Er zijn dus wat zaken die in het voordeel van Sergio hebben uitgepakt, maar niet voor Kamui."

"Aangezien we echter nog een half jaar te gaan hebben, kan het Kamui nog wel lukken om hetzelfde te doen als Sergio", vervolgt Kaltenborn, die verder weerspreekt dat er geen 'rek' meer in Kobayashi zit, aangezien ze denkt dat hij nog wel degelijk door kan groeien: "Hij zit pas in zijn derde jaar, terwijl Sergio aan zijn tweede seizoen bezig is, en beide rijders hebben een stijgende lijn te pakken."

"Onze beide coureurs werken bovendien hard en ze zijn vaak op de fabriek te vinden om met de ontwikkeling van de auto te helpen, wat de engineers uiteraard erg prettig vinden. Ze zijn daarnaast ook gewoon goede jongens. Binnen het team kunnen ze zich nog wel eens boos maken, want het blijven natuurlijk jonge en enthousiaste kerels, maar als team zijn we tevreden met allebei de coureurs."


Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES