De nieuwe Sauber, de C34, wordt aanstaande vrijdag online gepresenteerd door het Zwitserse team. De presentatie begint om 10 uur ’s ochtends Nederlandse tijd.

De C34 zal net als de vijf vorige Saubers aangedreven worden door een Ferrari-krachtbron. Wel zijn er twee nieuwe coureurs in dienst bij de formatie uit Hinwil: de Zweed Marcus Ericsson racete vorig jaar nog voor Caterham, terwijl de Braziliaan Felipe Nasr uit de GP2 komt.

Van de Sauber C34 wordt verwacht dat deze het team in staat stelt zich te herpakken na een vreselijk 2014. Afgelopen jaar wist Sauber met de C33 (foto) immers geen punten te scoren, wat sinds het team in 1993 zijn entree in de Formule 1 maakte nog niet eerder was voorgekomen.

Saubers nieuwe auto kan overigens wel eens een ander kleurtje krijgen. Waren de Saubers de afgelopen jaren nog vooral donkergrijs, daar gaat nu het gerucht dat het blauw en geel van Felipe Nasrs sponsor Banco do Brasil de kleurstelling wel eens kan kenmerken. Sauber heeft in ieder geval al aangekondigd dat er sponsorstickers van Banco do Brasil te zien zullen zijn op de sidepods en de achterkant van de achtervleugel.

De eerste meters met de C34 zullen gemaakt worden door Marcus Ericsson. Hij komt komende zondag op de eerste testdag voor Sauber in actie en zal daarnaast ook op dinsdag rijden. Felipe Nasr is op maandag en woensdag aan de beurt om te testen.