Iedereen binnen het team van Sauber is het erover eens dat beide coureurs het maximale uit hun raceweekend hebben gehaald. Dat het niets oplevert, wekt teleurstelling.

Zo wervelend als Sauber aan het begin van het seizoen begon, zo flets ging het op het Circuit de Catalunya in de rondte. Felipe Nasr, de Braziliaan die de twaalfde plaats voor zich opeiste, wijt het aan het feit dat de C34 te weinig downforce genereert.

“Het was een moeilijke race”, laat Nasr na de race optekenen. “We waren op zowel de harde als de medium banden gewoon te langzaam ten opzichte van onze naaste concurrenten, vanwege gebrekkige neerwaartse kracht. Aan de strategie lag het in ieder geval niet, die was gewoon goed. Voor mijn gevoel heb ik alles uit de auto gehaald, dus meer dan P12 zat er ook niet in.”

Ericsson
Marcus Ericsson geeft twee plaatsen toe op teamgenoot Nasr en is eveneens niet tevreden met zijn klassering: “De veertiende plaats geeft weinig voldoening, maar meer zat er gewoon niet in de auto. Mijn start was nog wel in orde, maar kort daarna kwam ik wat vast te zitten achter anderen.”

“Het is jammer dat we vervolgens tijdens mijn eerste pitstop ook weer wat tijd verloren. Dat soort dingen mag de volgende races niet meer gebeuren, maar ik ga ervan uit dat dit niet het geval zal zijn. Het is nu zaak dat we de testdagen zorgvuldig tegemoet treden, zodat we de auto wellicht voor de volgende races kunnen verbeteren.”