Na het seizoen goed te zijn begonnen met een dubbele puntenfinish in Australië, komt het team van Sauber vol goede moed naar Maleisië, waar het nog beter verwacht te presteren.

 

“Het is in Melbourne namelijk wel duidelijk geworden dat onze auto veel potentieel heeft, terwijl het circuit van Sepang volgens mij nog beter bij onze bolide moet passen”, zo legt Kamui Kobayashi, die in Australië als zesde over de streep kwam, uit waarom hij denkt dat het komend weekend nog beter kan gaan.

 

“Het wordt straks weliswaar de eerste keer dat we in hete en vochtige omstandigheden met de C31 gaan racen, maar ik verwacht niet dat dat een probleem voor ons wordt”, vervolgt de Japanner. “Gezien hoe goed we het in Australië hebben gedaan, ben ik erg optimistisch gestemd voor de tweede race van het jaar.”

 

Teamgenoot Sergio Pérez denkt eveneens dat Sauber in Maleisië weer competitief zal zijn: “Ons weekend in Melbourne verliep namelijk niet zonder problemen, maar we hebben er toch bewezen dat de C31 een competitieve en snelle auto is”, zegt de coureur die de race vanwege het wisselen van zijn versnellingsbak van de laatste startplaats moest beginnen, maar toch nog als achtste eindigde.

 

“Ik hoop voor komend weekend vooral dat dergelijke betrouwbaarheidsproblemen ons dit keer bespaard blijven en het weer ook een beetje rustig blijft, zodat we een prettig raceweekend kunnen doormaken en onze bolide nog beter leren begrijpen.”