Giedo van der Garde krijgt in Bahrein twee keer de kans zijn kunnen te laten zien achter het stuur van de Sauber C33: eerst tijdens VT1 op vrijdag en vervolgens tijdens een testdag na het raceweekend.

Van der Garde heeft de contractuele toezegging dit jaar een aantal vrijdagtrainingen te mogen rijden voor Sauber en in Bahrein zal hij dat voor het eerst doen. De 28-jarige Nederlandse testcoureur zal aankomende vrijdag tijdens de eerste vrije training de auto van Esteban Gutiérrez besturen, alvorens deze voor VT2 en de rest van het weekend weer terug te geven aan de Mexicaan.

Behalve aankomende vrijdag test Van der Garde ook volgende week woensdag – na het raceweekend – voor Sauber. Tussentijds testen is dit seizoen immers – op bepaalde door de FIA vastgestelde momenten – weer toegestaan, en de eerste tussentijdse test van 2014 staat voor dinsdag 8 en woensdag 9 april op de agenda.

Op de eerste testdag na de Grand Prix van Bahrein zal Van der Garde nog moeten toekijken, aangezien zijn collega-testcoureur Sergej Sirotkin dan zal rijden met als intentie zijn superlicentie te verwerven, maar op woensdag komt Van der Garde weer in actie.