Normaal gesproken ligt de Hungaroring de Saubers niet zo goed, maar voor komend weekeinde is het Zwitserse team optimistisch. De recente successen zullen daar ongetwijfeld mee te maken hebben.

Sauber wist Duitsland te verlaten met twintig punten, de beste prestatie van het seizoen. Beide coureurs zijn dan ook hoopvol over hun kansen een week later. “De Sauber C31 zou goed bij de karakteristieken van het ‘Mickey Mouse-baantje’ moeten passen, in tegenstelling tot haar voorgangers”, licht Kamui Kobayashi toe. “Alleen in de regen is de auto nog niet optimaal, maar gelukkig is dat een zeldzaamheidje in Hongarije. Een goed resultaat is belangrijk, je kunt dan met een lekkerder gevoel aan de zomerstop beginnen.”

Sergio Pérez vergelijkt, niet geheel onterecht, de Hongaarse baan met die van Monaco: “De bochten blijven elkaar opvolgen. Maar ik denk dat onze auto daar goed mee om kan gaan. Vorig jaar wist ik al de derde kwalificatiesessie te bereiken, een herhaling daarvan zou mooi zijn, omdat onze kwalificaties de laatste tijd niet om over naar huis te schrijven zijn. Van daaruit is alles mogelijk, ik zie geen reden waarom onze auto niet net zo goed kan zijn als op de Hockenheimring.”

Giampaolo Dall’Ara, bij Sauber verantoordelijk voor alles wat er op de baan gebeurt, onderstreept de woorden van Pérez: “We zullen evenals in Monaco met veel downforce moeten rijden. Daarbij mogen we echter niet vergeten dat het circuit ook enkele snelle bochten in zich heeft. In vergelijking met vorig jaar heeft Pirelli voor wat hardere banden gekozen. Een beetje een veilige gok, maar mocht het warm worden zoals voorspeld, kan dat goed uitpakken”, aldus de Italiaan.