#Schumacher maakt zich op voor jubileumweekend

28-08-2012 | Door: Daan de Geus
Michael Schumacher kijkt om meerdere redenen met plezier uit naar de Grand Prix van België, maar de meest aansprekende ervan is toch wel dat het zijn driehonderdste raceweekend in de Formule 1 wordt.

Schumacher staat dus aan de vooravond van een aansprekend jubileum, want de grens van de driehonderd Grands Prix overschrijden, is niet veel coureurs gegeven. Sterker nog: Schumacher is pas de tweede om het te doen, in navolging van Rubens Barrichello, die het recordaantal van 322 races achter zijn naam heeft staan.

"Ik ben er erg trots op dat ik de tweede coureur in de geschiedenis van de sport wordt om de driehonderd te halen en het mag dan ook duidelijk zijn dat ik me verheug op een heel speciaal en hopelijk ook leuk weekend", vertelt de Duitser, die overigens 'pas' 297 daadwerkelijke races heeft gereden, aangezien hij tijdens twee van zijn 299 eerdere raceweekends door pech toch niet kon starten.

"Dat ik mijn driehonderste race ook nog eens op Spa mag rijden, is daarbij ook nog eens heel toepasselijk", blikt Schumacher, die in 1991 zijn Formule 1-debuut maakte op het Belgische circuit, vooruit.

"Op één of andere manier is Spa namelijk altijd een bijzondere baan voor me geweest. Ik heb er mijn debuut gemaakt, mijn eerste race gewonnen, heb mezelf er een keer van de wereldtitel verzekerd en veel goede races gereden, dus het is voor mij absoluut het beste circuit ter wereld."

Met oog op de editie van dit jaar spreekt de Mercedes-coureur geen concrete verwachtingen uit, maar hij geeft wel aan dat hij denkt goed te kunnen presteren op de baan die hij als zijn 'thuis' omschrijft: "Vorig seizoen waren we er immers ook sterk en ik ga er dit keer dan ook weer al het mogelijke aan doen om er een goede race te rijden."

Vanwege het jubileum van Schumacher lijkt diens teamgenoot Nico Rosberg in de aanloop naar het raceweekend een beetje in de schaduw te staan van zijn oudere landgenoot, maar dat betekent nog niet dat de jongere van de twee Duitsers niet ook staat te trappelen om weer aan de slag te gaan: "De zomerstop was een prettige onderbreking voor het hele team, maar we kunnen allemaal niet wachten tot de actie weer losbarst en de tweede seizoenshelft begint", zo deelt hij mede.


Mis niets van de seizoensstart! Neem nu een abonnement op Formule 1 magazine met 2 maanden Sport1 Go voor slechts 60 euro en volg het F1-seizoen op de voet! Lees meer...
REACTIES