Michael Schumacher heeft toegegeven dat het ‘moeilijk’ wordt voor Mercedes GP om grote successen te boeken in 2011. “Onze visie gaat verder dan de korte termijn.”

Mercedes en Schumacher kenden in 2010 een weinig succesvolle start van hun samenwerking en besloten het vizier al vroeg op het nieuwe seizoen te richten. Het is echter maar de vraag of de nieuwe auto, de W02, veel beter is.

Zowel qua snelheid als betrouwbaarheid blijft de nieuwe bolide achter op de concurrentie. “We zijn Mercedes en ons doel is duidelijk. Het wordt moeilijk om dat dit seizoen te bereiken, maar onze visie is niet gespitst op de korte termijn”, verklaart Schumacher tegenover de BBC.

De zevenvoudig kampioen noteerde in Jerez vorige week wel een keer de snelste dagtijd, maar door velen wordt getwijfeld aan het waarheidsgehalte van die tijd. De verdenking is dat Schumacher op dat moment een auto met vrijwel lege tank bestuurde.

“We hebben nog niet zoveel kilometers gereden als we graag zouden willen”, vervolgt Schumacher. “Daarom weet ik ook nog niet precies hoe goed we overweg kunnen met de Pirelli's. Natuurlijk zou het een perfect scenario zijn om dag in, dag uit de snelste te zijn, maar dat zit er gewoon niet in.”

Het is afwachten, stelt de Duitser. “Voor het team is het wel belangrijk beter te presteren dan vorig jaar. Pas in Bahrein worden de verhoudingen duidelijk en weten we waar we aan toe zijn.”