Ferrari en Michael Schumacher hebben overeenstemming bereikt over de toekomstige rol van de man die de Scuderia terugbracht aan de top. De Duitser kruipt de komende tijd zo af en toe achter het stuur.Schumacher wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van auto's die onder de Gestione Sportiva vallen, de racetak van Ferrari. ,,Het heeft even geduurd, maar we hebben elkaar gevonden”, zegt Schumacher in de Gazzetta dello Sport.

,,We wilden erachter komen waar mijn aanwezigheid echt van belang kan zijn. Dat is op het gebied van de ontwikkeling van auto's. Het komt op het volgende neer: als het team me nodig heeft, kunnen ze een beroep op me doen, maar ook weer niet te vaak”, legt de Duitser uit, die eind 2006 afzwaaide als racecoureur.

Dus zal de zevenvoudig wereldkampioen, die deze winter al een paar keer testte, vroeg of laat ook in de F2008 stappen. Er werd hem alvast gevraagd naar zijn mening over de nieuwe auto. Veel zinnigs kon hij er nog niet over zeggen.

,,De auto ziet er goed uit, maar als het seizoen start is de hele configuratie alweer veranderd”, vertelt Schumacher. ,,Hoe goed de F2008 is weten we pas als we kunnen inschatten wat de concurrentie heeft gedaan.”

KVN