Enkele dagen nadat Mika Hakkinen stelde dat hij 'binnenkort vast wel weer ergens gaat racen', heeft Michael Schumacher juist laten weten het racen nu niet te missen. ,,Het leven is goed, ik ben gelukkig.” De zevenvoudig wereldkampioen was aanwezig bij een door Shell georganiseerd evenement om zestig jaar samenwerking met Ferrari te vieren. En daarbij kon Schumacher uiteraard niet ontbreken. Met zijn privé-vliegtuig was hij naar het Poolse Poznan gevlogen om enkele vips rond te rijden in straatauto's van het legendarische merk.

,,Het leven lacht me toe”, vertelde hij op een speciaal belegde persconferentie. ,,Ik volg het racen nog altijd op de voet en ben betrokken bij bijna alles wat er gebeurt. Het racen zelf mis ik momenteel niet.”

Na 248 Grand Prix', waarvan hij er 91 op zijn naam schreef, is 'Der Michael' blij dat hij tegenwoordig meer tijd met vrouw Corinna en zijn twee kinderen door kan brengen. ,,Ik mocht al niet klagen, maar het is toch wel beter nu. Ik ben meer thuis en als de kinderen vakantie hebben kan ik mijn bezigheden zo plannen dat ik dan ook thuis ben. Dat vindt iedereen leuk.”

Na bijna zestien jaar Formule 1-coureur te zijn geweest, moest Schumacher 18 maart midden in de nacht opstaan om de openingsrace in Melbourne te kunnen kijken op televisie. ,,Grappig, maar ook wel weer normaal”, zei hij daarover. ,,Nu zie ik het eens vanaf de andere kant, al is het niet mijn ambitie om er iets van de leren. Nu kan ik kijken met mijn familie en vrienden en ervan genieten. Net als de fans.”

,,Ferrari natuurlijk”, trapte hij tenslotte een open deur in toen de Poolse journalisten wilden weten wie hij dit jaar het liefst kampioen ziet worden.

Overigens heeft de voormalig Ferrari-coureur een nieuwe uitdaging gevonden. Hij is het boegbeeld van een grote verkeersveiligheidcampagne, opgezet door de Verenigde Naties. Daarover sprak hij in de Engelse hoofdstad Londen.

KVN